Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон через систему «Шлях» - викрито львів’янку

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури львів’янці повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України ( ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана під час дії воєнного стану за грошову винагороду сприяла у незаконному перетині державного кордону України військовозобов’язаним чоловікам. Вона неправомірно вносила їх дані до системи «Шлях». Таким чином призовникам дозволявся виїзд за межі України, зокрема  як волонтерам-водіям, що здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України.

Свої послуги жінка оцінювала у 3 000 доларів США.

Правоохоронці затримали фігурантку в порядку ст. 208 КПК України під час одержання частини коштів.

Наразі вирішується питання про обрання затриманій запобіжного заходу, встановлюють інші причетні особи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу працівників Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1168