Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2023

Ошукали інвесторів, продаючи їм неіснуючі квартири – у Львові викрито організовану групу

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 5 учасникам організованої групи за фактами шахрайства та підробки документів (ч. 4 ст. 190, ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрювані створили фіктивний обслуговуючий кооператив, який не мав жодних дозвільних документів на будівництво, після чого розмістили у засобах масової інформації повідомлення про початок будівництва та продаж квартир.

Таким чином, входячи в довіру, шляхом обману покупців, незаконно заволодівали грошовими коштами останніх у великих та особливо великих розмірах.

Наразі встановлено, що від їх дій постраждало 5 людей, а загальна сума збитків становить майже 2,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1283