Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2023

У Львові судитимуть директора комунального підприємства - через службову недбалість завдав збитків державі на майже 2 млн грн

Прокурорами Галицької окружної прокуратури міста Львова скеровано обвинувальний акт відносно директора одного із комунальних підприємств Львова за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, директор комунального підприємства уклав договір з районною адміністрацією про надання послуг з прибирання та підмітання вулиць в одному з районів Львова.

У подальшому обвинувачений  не здійснив перевірку відомостей і підписав акт приймання виконаних робіт  із зазначеними неправдивими відомостями, а саме завищеною вартістю витрат за використання та експлуатацію машин та механізмів на зимове утримання автомобільних доріг та надання послуг з прибирання та підмітання вулиць (зимового утримання).

А саме до вартості машино-годин автомобільної техніки, яка знаходиться на зимовому чергуванні  без виїзду, було безпідставно включено витрати на амортизаційні відрахування.

За результатами експертиз, вартість робіт була завищена на 1,8 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Львівського районного управління №1 ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 978