Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

Незаконна реєстрація права власності на приміщення у центрі Львова вартістю понад 150 млн грн – підозрюється колишній держреєстратор

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 46-річному львів’янину у зловживанні повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України).
 

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді державного реєстратора, за відсутності рішення органу влади про передачу майна у приватну власність та інших документів, які підтвердили б таку передачу, незаконно вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкти нерухомого майна. 
 

Внаслідок цього з державної власності вибув адміністративний будинок загальною площею майже 4 000 кв м у центрі Львова. Його ринкова вартість становить 153 млн грн.
 

За клопотанням прокурора, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, також накладено арешт на все його майно.
 

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1067