Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

12 млн грн збитків - високопосадовця Головного управління Держгеокадастру у Львівській області підозрюють у перевищенні службових повноважень

 

Керівник Львівської обласної прокуратури повідомив про підозру виконуючому обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, посадовець незаконно відчужив земельну ділянку державної власності. Підозрюваний, всупереч законодавству, підписав накази про надання дозволу на розробку проекту землеустрою та його подальше затвердження і передачу земельної ділянки загальною вартістю близько 12 млн грн у приватну власність.

Внаслідок чого 2 га землі, які знаходяться на території Пустомитівського району Львівської області незаконно вибули з державної власності.

Наразі підозрюваного відсторонено від займаної посади, слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1183