Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2023

«Афера століття»: на лаві підсудних колишній директор приватного підприємства

Прокурорами Франківської окружної прокуратури міста Львова завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканця Львова за фактами використання завідомо підроблених документів, шахрайства та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, львів’янин, перебуваючи на посаді директора одного із місцевих приватних підприємств, використовуючи завідомо підроблені документи, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, за допомогою нотаріуса провів державну реєстрацію права приватної власності на нерухоме майно. Внаслідок протиправних дій обвинуваченого, з комунальної власності територіальної громади міста Львова незаконно вибули нежитлові приміщення загальною площею понад 130 м2, що знаходяться у місті Львові, вартістю  понад 570 тис. грн., чим спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Після чого для легалізації цього майна, одержаного злочинним шляхом, він відчужив його іншій особі.

Фігурант тривалий час перебував у розшуку і лише у вересні минулого року його місцезнаходження було встановлено.

Завдяки прокуратурі вищевказані нежитлові приміщення повернуто у власність територіальної громади міста Львова.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2 ГУ НП у Львівській області та оперативним супроводом УСР у Львівській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 1300