Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

Продаж наркотиків на території СІЗО – у Львові судитимуть шістьох учасників злочинної організації

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 6 осіб за фактами створення, керівництва злочинною організацією, участі у ній та незаконного збуту наркотиків (ч. 2, 5 ст. 255, ч. 4, ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що раніше неодноразово судимий льв’янин, будучи так званим «смотрящим», організував канал постачання заборонених речовин до ізолятора. Для цього він залучив п’ятеро осіб – двох чоловіків, які перебувають в СІЗО та тих, хто вже звільнився з виправних установ. 

Вони передавали метадон та канабіс шляхом «перекидів», а потім за вказівкою лідера угруповання збували їх серед арештованих.

Наразі всі обвинувачені знаходяться під вартою, на їх майно накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Нацполіців України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 878