Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2023

Службова недбалість із мільйонними збитками– на лаві підсудних колишній сільський голова

Прокурорами Галицької окружної прокуратури міста Львова завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного колишнього сільського голови одного із сіл Львівщини  за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як ми інформували раніше, слідство встановило, що чоловік, перебуваючи на посаді сільського голови, під час будівництва Народного дому безпідставно закупив дороговартісний силовий трансформатор для забезпечення електропостачанням вказаного Народного дому. Після чого безкоштовно передав його на баланс та у власність приватної компанії, що здійснює постачання електроенергії.

Проте, для забезпечення електропостачанням вказаного об‘єкту було необхідно лише заключити договір приєднання до електричних мереж постачальника електроенергії. Відповідно до висновків фахівців, службовою недбалістю експосадовця завдано тяжкі наслідки державним інтересам на загальну суму 2,5 млн грн. 

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Львівського районного управління №1 ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 914