Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2023

Перейшли на бік ворога та працюють на окупантів – у Львові судитимуть пожежників так званого «МЧС ЛНР»

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено спеціальні досудові розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року, знаходячись на окупованій території Луганської області, пожежники-рятувальники ГУ ДСНС України почали працювати на окупантів.

Обвинувачені зрадили присязі працівника правоохоронного органу і добровільно склади присяги на вірність республіці, народу і так званому «Министерству чрезвычайных ситуаций и ликвидации последствий стихийных бедствий Луганской народной республики».

Спеціальні досудові розслідування здійснювались слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Львові.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 919