Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2023

Жовківські прокурори через суд зобов’язали місцеве підприємство зареєструвати протирадіаційне укриття

Львівський окружний адміністративний суд задоволив позов прокурорів Жовківської окружної прокуратури, визнав протиправною бездіяльність балансоутримувача та зобов’язав зареєструвати, оформити відповідну документацію на протирадіаційне укриття.

 Прокурори встановили, що в одному із сіл Львівського району місцевий підприємець, який є балансоутримувачем споруди у якому знаходиться укриття, не вжив жодних заходів спрямованих на використання захисної споруди за призначенням для захисту населення. Зокрема не оформив технічної документації на нього та не зареєстрував у встановленому законом порядку.

Вищевказане протирадіаційне укриття призначена для 30 осіб.

 І попри те, що після початку повномасштабної військової агресії росії проти України виникли обґрунтовані та реальні підстави для використання укриття безпосередньо за призначенням для захисту цивільного населення, відповідач не вжив жодних заходів.

Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора та зобов’язав підприємця виготовити належну документацію, що фактично покладає обов’язок на підприємця привести укриття в стан готовності та забезпечити конституційні права громадян на захист життя, здоров’я та власності, насамперед в умовах збройної агресії.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 743