Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2023

Завдяки прокурорам нерухоме майно площею майже 110 кв м на території світової спадщини ЮНЕСКО повернеться громаді міста

Галицьким районним судом міста Львова задоволено позов Франківської окружної прокуратури про витребування з приватної власності об’єкта нерухомості вартістю близько 21 млн грн.

Прокуратури в суді довели, що фізична особа неправомірно заволоділа нерухомим майном у центрі Львова.

Встановлено, що відповідачка придбала у власність половину квартир та частини підвальних приміщень багатоквартирного будинку.

Після чого, вона звернулась до одного із проектних товариств Львівщини, щоб об’єднати належні їй нежитлові приміщення та інші нежитлові приміщення, які перебували у комунальній власності в єдину новоутворену групу нежитлових приміщень, але  з незаконно приєднаною площею майже у 110 кв м.

На підставі цього висновку, вона звернулась до державного реєстратора, який неправомірно зареєстрував право приватної власності на підвальні приміщення, які їй фактично не належать.

Внаслідок таких дій вона незаконно заволоділа  рештою підвальних приміщень у будинку, що знаходиться на території світової спадщини ЮНЕСКО у місті Львові.

Прокурори, виявивши порушення законодавства, звернулись до суду з позовом. Суд підтримав позицію прокуратури і позов задоволив в повному обсязі.

 

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 860