Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2023

Конфлікт інтересів на підприємстві – визнано винним директора та позбавлено права обіймати посади

Прокурорами Львівської обласної прокуратури забезпечена участь у розгляді Львівським апеляційним судом скарги на рішення суду першої інстанції, яким керівника комунального підприємства обласної ради визнано винним в порушенні порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП).

Прокурорами доведено, що керівник одного із підприємств Львівщини не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів та прийняв рішення в умовах конфлікту затвердив акти приймання наданих юридичних послуг підприємству своїм сином .

А саме, здійснення правового забезпечення, юридичний супровід господарської діяльності, надання юридичних консультацій, підготовку документів правового характеру, за ці послуги сину начальника виплачено кошти у сумі 360 тис. грн.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним в конфлікті інтересів та застосував щодо нього стягнення у виді штрафу з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком на один рік.

Відповідно, апеляційним судом скаргу особи на рішення суду першої інстанції залишено без задоволення, а рішення суду – без змін.

Прокурором внесено подання суб’єкту призначення про проведення службового розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов'язаного з корупцією правопорушення.

А також вирішується питання вжиття заходів цивільно-правового характеру до усунення наслідків завданих правопорушеннями, пов’язаними з корупцією.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 986