Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

Прокуратура запобігла вибуттю нерухомого майна з власності територіальної громади Дрогобича

Прокурорами виявлено рішення суду за позовом фізичних осіб до міської ради про стягнення з органу місцевого самоврядування безпідставно збережених коштів на користь позивачів загальною сумою близько 2,9 млн грн.

Підставою позову стало майно, яке позивачі отримали по договору купівлі- продажу, яке міська рада включила до об’єктів комунальної власності, що підлягали приватизації шляхом викупу. Але через суд фізичні особи його позбулись, господарський суд визнав недійсним рішення та сам договір.

Це стало підставою для звернення позивачів про стягнення коштів з міської ради.

В суді сторони дійшли згоди і ухвалою суду було затверджено мирову угоду та передано позивачам нежитлові приміщення, які належать територіальній громаді.

Проте суд не враховав, що вказаний спір стосується стягнення з місцевого бюджету, а майно, відповідно вибуває з власності територіальної громади не у спосіб та не за встановленою процедурою, визначеними для цього законом.

 Однак, органами прокуратури проводиться моніторинг судових рішень і виявлено незаконну ухвалу, яка була оскаржена в апеляційному порядку.

За принципової позиції прокурорів, судом апеляційної інстанції задоволено апеляційну скаргу прокуратури та скасовано незаконну ухвалу місцевого суду у справі, якою затверджено мирову угоду.

За таких обставин прокурорами попереджено вибуття з власності територіальної громади Дрогобича нерухомого майна площею майже 53 кв м.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 736