Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2023

До 15 років тюрми засуджено чотирьох мешканців Херсонщини, які перейшли на бік ворога та зайняли посади в незаконному правоохоронному органі

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури суд визнав чотирьох громадян України винними у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також засуджених позбавлено права обіймати посади в державних органах на строк 15 років.

Прокурори в суді довели, що з березня по травень 2022 року четверо мешканців Херсонщини пішли на співпрацю з ворогом.

Засуджені добровільно погодилися на пропозицію представників рф та зайняли посади різного рівня в одному із підрозділів так званого «Генического РО ГУ МВД по Херсонской области».

Займаючи псевдопосади, вони проводили підбір кандидатів та працівників до правоохоронного органу, організовували охорону зібрань, які проводила окупаційна адміністрація. А також виконували інші злочинні накази та розпорядження держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1100