Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2023

На Львівщині судитимуть двох чоловіків за злочини проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти стосовно львів’янина за фактом поширення матеріалів, в яких міститься заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). А також мешканця одного із міст Львівщини за фактом пропаганди війни (ст. 436 КК України).

Слідством встановлено, що львів’янин через власний акаунт у забороненій соцмережі «ВКонтакті» систематично постив дописи антиукраїнського характеру. Зокрема, обвинувачений поширював матеріали, в яких заперечувалась збройна агресія російської федерації проти України, розпочата у 2014 році.

Також встановлено, що з квітня 2021 року мешканець Львівщини, використовуючи власну сторінку у забороненій соцмережі «Однокласники», поширював матеріали, у яких міститься заклики до розв’язування воєнного конфлікту рф з Україною.

З початку повномасштабного вторгнення, чоловік продовжував розповсюджувати дописи із пропагандою війни.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1060