Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2023

Знести самобуд та скасувати незаконну реєстрацію права власності – прокурори виграли справу в суді

Сихівський районний суд задоволив позов керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова про скасування незаконної реєстрації права власності та зобов’язав привести об’єкт самочинного будівництва до попереднього стану.

Прокурори в суді довели, що львів’янка незаконно збудувала та зареєструвала право власності на 4 об’єкти самочинного будівництва.

Встановлено, що відповідачка на підставі договору дарування, набула у власність нежитлове приміщення на одній із вулиць Львова, а саме механічну майстерню площею майже 180 кв.м.

Згодом, без будь яких документів на проведення будівельних робіт, на одній із вулиць Львова, здійснила самочинну добудову до майстерні. Мова йде про чотири приміщення з окремими входами, орієнтовною площею 10 кв м, кожне.

Після чого, вона звернулась до державного реєстратора, який припинив право власності на механічну майстерню та одночасно зареєстрував право власності на 4 окремі квартири.

Проте, що самочинне будівництво відбулось без дозвільних документів та не було здане в експлуатацію і відповідно до законодавства не могло бути об’єктом права власності. Відповідно, шляхом реєстрації приміщень, вона легалізувала свої самобуди.

Прокурори, виявили порушення та звернулись до суду з позовом. Суд підтримав позицію прокуратури і задоволив позов в повному обсязі.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 820