Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2023

Керівник Стрийської окружної прокуратури виступив на пленарному засіданні районної ради під час воєнного стану

В травні 2023 року керівник Стрийської окружної прокуратури виступив на відкритому пленарному засіданні районної ради.

На засіданні прокурор підняв питання стану запобігання та протидії злочинності захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану на підвідомчій території та підвів підсумки роботи окружної прокуратури під час дії воєнного стану.

Ігор Романюк акцентував увагу на тому, що основним завданням зараз є злочини пов’язані із збройною агресією рф, а також набули актуальності провадження щодо ухилення від мобілізації. Відповідно до суду скеровано ряд кримінальних проваджень даної категорії.

Пріоритетними напрямками роботи залишаються та на постійному контролі перебувають кримінальні провадження у бюджетній сфері, боротьба з корупцією, наркозлочинністю та злочини у сфері земельних відносин.

Також, керівник зазначив, що позитивною динамікою є зменшення кількості злочинів проти власності та проти громадського порядку.

Не залишив без уваги актуальну для Стрийщини тему додержання вимог природоохоронного законодавства. На даному напрямку триває активна робота та 11 обвинувальних актів вже скеровано до суду.

Прокурор проінформував депутатський склад і громадськість, що завдяки вжитим заходам на підтримку Збройних Сил України передано 10 транспортних засобів, вилучених у ході досудового розслідування.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 325