Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2023

Незаконне переправлення громадян України та рф через держкордон – затримано львів’янина

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру львів’янину за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану сприяв у незаконному перетині державного кордону. За грошову винагороду він обіцяв надати пакет фіктивних документів, на основі яких неправомірно вносились дані чоловіків до системи «Шлях». Таким чином їм дозволявся виїзд за межі України як водіям вантажівок.

Його «клієнтами» були громадяни України та рф. 

Свої послуги оцінив у 1 400 доларів США з особи.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України, після одержання ним грошових коштів у сумі 4 200 доларів США та 1 600 Євро.

Тривають слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1112