Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

Виправдовує окупантів за підрив Каховської ГЕС – блогерці з Одеси повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянці України за фактами колабораційної діяльності та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 6 ст. 111-1, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, уродженка Одеси веде блоги із багатотисячною аудиторією, де активно публікує антиукраїнські публікації та виправдовує окупантів. Її телеграм-канал налічує близько 100 тис. підписників.
Зокрема, фігурантка однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС.
Також жінка є співзасновницею одного із найбільших пропагандистських телеграм-каналів росії, який щоденно підтримує збройну агресію проти України та здійснює збори для російських окупаційних військ.
Окрім цього, підозрювана систематично публічно виступає на російських пропагандистських каналах, де публічно заперечує окупацію України та прославляє владу рф.
Досудове розслідування – Управління СБУ у Львівській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 309