Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2023

Прославляла «світле минуле СРСР» та стверджувала, що України не буде – судитимуть мешканку Червонограда

За процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України. Їй інкримінують розпалювання національної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена, перебуваючи у громадському місці, розпалювала національну ворожнечу та ненависть до українського народу.

Фігурантка їхала однією із приміських маршруток, де почала конфлікт із водієм та іншими пасажирами. Вона стверджувала, що «Україна пропаде і її не буде», та нецензурними словами ображала її народ.

Окрім того, жінка прославляла «світле минуле СРСР», зазначаючи, що за це треба дякувати москві.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділу поліції №2 Червоноградського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Червоноградського районного відділу Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури 

 

кількість переглядів: 1431