Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2023

У Львові до 13 років ув’язнення за колабораціонізм засуджено псевдоправоохоронця з Волновахи

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Львівської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Йому призначено покарання у виді 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. А також на 12 років позбавлено права обіймати будь-які посади в органах державної влади України.

Прокурори у суді довели, що чоловік під час окупації Волновахи (Донецької області) працевлаштувався в окупаційний правоохоронний орган.

Окупанти призначили його на службу у так званому «Министерстве по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий донецкой народной республики». Він зайняв посаду майстра газодимозахисної служби.

Перебуваючи на псевдопосаді, засуджений створював умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф і так званої «днр» на тимчасово окупованих територіях України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 1258