Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

В’язня зі Львова підозрюють у шахрайстві

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру 27-річному чоловіку за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в місцях позбавлення волі, розробив шахрайську схему заволодіння коштами громадян.

Для цього чоловік створив фейкові акаунти у соцмережі Facebook, де розміщував оголошення про продаж рубленої та нерубленої деревини, продуктів харчування.

У листуванні фігурант обговорював з «покупцями» деталі оплати та відправки товару, якого фактично не було.

Потерпілі оплачували передоплату за неіснуючий товар на банківську картку підозрюваного, після чого він їх блокував. І, відповідно, жодне замовлення не надходило до «клієнтів».

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші потерпілі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 158