Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2023

Апеляційний суд підтримав позицію прокурора - мера одного із міст на Львівщині притягнуто до відповідальності за конфлікт інтересів

Прокурорами Дрогобицької окружної прокуратури забезпечена участь у розгляді Львівським апеляційним судом скарги на рішення суду першої інстанції, яким мера одного із міст Львівської області визнано винним в порушенні порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП).

Доведено, що міський голова міста Дрогобича не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів взяв участь в сесії та прийняв рішення в умовах конфлікту. Чоловік затвердив проекти землеустрою, щодо відведення земельних ділянок під об’єкти нерухомого майна та надання їх в оренду на корить одного із товариства. Останнє в свою чергу здійснювало добровільні внески до його виборчого фонду під час виборів мера міста.

Окрім цього він прийняв рішення в умовах конфлікту – підписував розпорядження про преміювання працівників органу місцевого самоврядування та себе самого.

Таким чином, суд визнав чоловіка винним в конфлікті інтересів та застосував щодо нього стягнення у виді штрафу у розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно, апеляційним судом скаргу особи на рішення суду першої інстанції залишено без задоволення, а рішення суду – без змін.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 169