Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

Заволодіння понад 1,3 млн грн бюджетних коштів – на лаві підсудних директор товариства

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства. Йому інкриміновано заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений заволодів грошовими коштами комунального підприємства, які були виділені з обласного бюджету на будівництво укріплень берега річки Дністер.

В 2021 році між одним із комунальних підприємств Самбірського району та приватним підприємством було укладено договір. Згідно умов очолювана обвинуваченим фірма зобов’язувалась збудувати підпірну стінку, яка б перешкоджала розливу річки.

Проте, вказані роботи були виконані неналежно.

Попри це, фігурант вніс до офіційного документа – акту прийому-передачі неправдиві відомості, де значно завищив вартість фактично використаних матеріалів та об’єми виконаних робіт.

На підставі цього акту комунальним підприємством було перераховано кошти суб’єкту господарювання.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму 1, 3 млн грн.

За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування збитків, на його майно накладено арешт та заявлено цивільний позов.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2025