Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

Поширення комуністичної символіки – повідомлено про підозру двом мешканцям Львова

За процесуального керівництва Галицької та Франківської окружних прокуратур міста Львова повідомлено про підозру двом громадянам України. Їм інкримінують поширення та публічне використання комуністичної символіки  (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

За даними слідства, мешканка Львова у забороненій соцмережі Однокласники розміщувала публікації з пропагандою комуністичної ідеології. Зокрема, символіку у вигляді герба СРСР, портретів Сталіна, Брежнєва та інше.

Ще один львів’янин у тій же соціальній мережі поширював дописи із комуністичною символікою у вигляді серпа і молота та позитивно висвітлював ідеї комунізму.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Львівських районних управління № 1 та 2 Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1211