Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

Прокурори забезпечили відшкодування підприємством понад 4 млн грн несплачених податків та військового збору

Прокурорами Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету понад 4 млн грн несплачених податків та військового збору.

Встановлено, що упродовж 2021-2022 років відповідальна особа суб’єкта господарювання умисно ухилилася від сплати податків та зборів. Зокрема, підприємство занизило податки на прибуток та додану вартість, не утримало та не перерахувало податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Це призвело до ненадходження в бюджет коштів у значних розмірах.

В ході досудового розслідування повідомлено про підозру відповідальній особі підприємства з роздрібної торгівлі в ухиленні від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) (ч. 1 ст. 212 КК України).

У рамках кримінального провадження завдані збитки відшкодовано в повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювалося детективами Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 913