Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Незаконна приватизація аеродрому – справу скеровано до суду

Прокурори Жовківської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно 23-річного львів’янина за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, обвинувачений незаконно приватизував колишній аеродром. Мова йде про асфальтний майданчик загальною площею 9 000 кв м, який розташований в одному з сіл Львівського району.

Для цього чоловік протиправно надав державному реєстратору сільської ради неправдиві документи. Відповідно до яких останній, за відсутності належних правовстановлюючих документів, вніс до Державного реєстру речових прав зміни щодо права приватної власності на об’єкт нерухомого майна.

Внаслідок цього злітна смуга вибула із розпорядження Жовківської територіальної громади та перейшла у власність фігуранта.

Таким чином громаді було завдано збитків на суму близько 9,5 мільйонів гривень.

За позовом прокуратури незаконно приватизований майданчик повернуто у комунальну власність Жовківської міської ради.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого відділу поліції № 2 Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 797