Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Закупка генераторів за завищеними цінами – підозрюється керівник комунального закладу освіти на Стрийщині

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру керівнику комунального закладу освіти однієї із сільських рад Стрийського району. Йому інкримінують розтрату бюджетними коштів у великих розмірах та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор комунального закладу освіти розтратив бюджетні кошти при закупці 6 генераторів для навчальних закладів за завищеними цінами.

Попередньо, у грудні 2022 року за результатами тендеру між комунальним закладом освіти та товариством було укладено договір про закупівлю джерел резервного живлення.

Однак в угоді містилися завідомо недостовірні відомості – ціни на генератори не відповідали ринковим. В свою чергу, підозрюваний неправомірно погодив офіційний документ.

В подальшому, згідно договору з місцевого бюджету було перераховано кошти суб’єкту господарювання.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на понад 600 тис. грн.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділення поліції №2 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління СБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 879