Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2023

На Золочівщині судитимуть завідувача відділення районної лікарні

За процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно завідувача терапевтичного відділення одного із лікувальних закладів Золочівщини. Його обвинувачують у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації та службовому підробленні (ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом 2022 року лікар підробляв та видавав фіктивні документи військовозобов’язаним.

Чоловіки нібито перебували на стаціонарному лікуванні у комунальному закладі охорони здоров’я та отримували від обвинуваченого відповідні виписки із медичної карти.

В подальшому вищевказані документи «пацієнти» передавали у один із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що слугувало підставою відтермінування мобілізації.

Загалом задокументовано 18 таких епізодів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Золочівського районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 636