Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2023

Заволодіння близько 3,5 млн грн бюджетних коштів – судитимуть директора товариства

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства. Йому інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений заволодів грошовими коштами комунального підприємства.

В грудні 2022 року між одним із комунальних підприємств Яворівського району та приватним підприємством було укладено договір, згідно умов якого фірма фігуранта зобов’язувалась поставити і в подальшому зберігати щебінь гранітний та вапняк у визначеному розмірі.

Проте, вказані товари у передбачених обсягах не були поставлені.

Попри це, фігурант вніс до офіційного документа – акту прийому-передачі неправдиві відомості, де значно завищив фактичну кількість поставленого товару.

На підставі останнього комунальним підприємством було перераховано кошти суб’єкту господарювання.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму близько 3,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Яворівського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 741