Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2023

До 8 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який напідпитку побив свого знайомого та вбив його співмешканця

За публічного обвинувачення Стрийської окружної прокуратури 25-річного місцевого мешканця визнано винним в умисному вбивстві та нанесенні середньої тяжкості тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 122 КК України).

Вироком суду йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у вересні 2021 року в одному із сіл Стрийського району обвинувачений побив знайомого та вбив «товариша по чарці».

Пізно ввечері місцевий мешканець прийшов до будинку 57-річного знайомого, який проживав із товаришем, запропонував їм разом випити.

Чоловіки погодились та сіли розпивати алкогольні напої.

Трохи випивши господар дому приліг спати. Попри це, його 45-річний співмешканець та обвинувачений продовжили застілля.

Згодом, фігурант вирішив розбудити свого друга, щоб той приєднався до них. Останній відмовлявся вставати і чоловік у відповідь почав його бити кулаками. Він наніс потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження, що спричинили тривалий розлад здоров'я, щоб уникнути подальшого побиття, він втік на горище та зачинився.

Чоловіки продовжили застілля без власника дому. Під час розпивання чергової пляшки алкоголю, між ними виник конфлікт. В ході якого, обвинувачений взяв сокиру та наніс нею 16 ударів по голові співмешканцю.

Від отриманих травм він помер на місці.

До набрання вироком законної сили обвинувачений знаходитиметься під вартою.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 168