Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2023

Прокурори в апеляції відстояли реальне покарання для чоловіка, який побив односельчанина

За принципової позиції прокурорів Львівської обласної прокуратури апеляційний суд задоволив  апеляційну скаргу прокурорів Пустомитівської окружної прокуратури. Рішенням суду скасовано вирок першої інстанції стосовно 46-річного чоловіка, засудженого за умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 121 КК України).

Встановлено, що у квітні минулого року в одному із сіл Перемишлянської територіальної громади засуджений побив 45-річного односельчанина.

У той день між декількома сусідами виникла сварка через паління шин. У ході суперечки, обвинувачений взяв дерев’яний обріз та почав бити одного із сусідів по голові. Як наслідок – потерпілий втратив свідомість і згодом був доправлений до лікарні з тяжкими тілесними ушкодженнями.

Вироком райсуду обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі, однак звільнено від відбування покарання з іспитовим строком.

Прокурори не погодилися із таким рішенням суду, вважаючи його надто м’яким та оскаржили його в апеляційному порядку.

Заслухавши позицію прокурора, апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий. Відповідно до останнього засудженому призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі районного відділу поліції № 3 Львівського районного управління поліції № 2 Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
кількість переглядів: 624