Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2023

Керівник обласної прокуратури провів онлайн - зустріч з прокурорами Фрайбурга (Німеччина)

У четвер, 9 листопада відбулась онлайн-зустріч керівника Львівської обласної прокуратури Геннадія Демченка з керівником прокуратури у Фрайбурзі Гервіком Шаефером та керівником відділу наркотиків, організованої злочинності та антидопінгових справ цієї ж прокуратури Клаусом Хофманном.

Учасники зустрічі ознайомилися з системою правосуддя обох країн, роботою українських та німецьких прокуратур, судів, специфікою проведення досудового розслідування, застосування заходів забезпечення у кримінальних провадженнях та підтримання прокурорами обвинувачення.

Геннадій Демченко зауважив, що колеги з Фрайбурга щорічно до суду скеровують приблизно 900 кримінальних проваджень. Даний показник орієнтовно ідентичний нашому.

Проте, німецькі прокурори працюють виключно з кримінальними провадженнями, на відміну від українських, які у тому числі виконують функцію представництва інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених Законом України «Про прокуратуру» та главою 12 розділу III Цивільного процесуального кодексу України.

Також обговорили потенційні напрями подальшої співпраці та обміну досвідом для вдосконалення діяльності системи прокуратур обох країн.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 542