Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

Земельну ділянку лісового фонду у Брюховичах повернуто державі

Львівською обласною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішень судів про витребування землі з незаконної приватної власності фізичної особи на користь держави.
 
Державі повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення загальною площею понад 0,2 га. Вона знаходиться в смт. Брюховичі міста Львова.
 
Встановлено, що селищна рада, всупереч законодавству, розпорядилася землями державної власності, які перебували на праві постійного користування філії «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».
 
Своїм рішенням селищна рада відчужила земельні ділянки з лісового фонду. В подальшому цими землями незаконно заволоділа фізична особа.
 
Прокуратура звернулась з позовом про витребування земельних ділянок, який районним судом було задоволено. Проте, з метою ухилення від виконання такого, відповідач об’єднав землі в одну.
 
Відповідно, прокурори подали позов про витребування новосформованої ділянки, який було теж задоволено, а згодом залишено без змін Верховним Судом.
 
Вищевказане рішення суду виконано – земельну ділянку повернуто з приватної власності та зареєстровано за Львівською обласною державною адміністрацією.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 436