Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Фіктивний шлюб із родичкою з інвалідністю – на Львівщині викрили чергову схему незаконного виїзду за кордон

За процесуального керівництва прокурорів Жовківської окружної прокуратури повідомлено про підозру  25-річній мешканці Івано-Франківщини. Їй інкримінують організацію незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 1 ст. 332 КК України).

За даними слідства, під час дії воєнного стану підозрювана, яка має інвалідність ІІІ групи, уклала фіктивний шлюб із своїм 20-річним родичем. Останній є військовозобов’язаним і з метою уникнути мобілізації та виїхати за кордон, вирішив «одружились» із фігуранткою. Це давало йому право безперешкодно перетнути держкордон у якості супроводжуючого дружини з інвалідністю.

Слідчі дії тривають.

Загалом прокурорами окружної прокуратури забезпечується процесуальне керівництво у 5 кримінальних проваджень за фактом укладення фіктивних шлюбів з метою незаконного виїзду за кордон, у тому числі одне з них.

Злочин викрито спільно з слідчими відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції у львівській області, за оперативного супроводу Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 
кількість переглядів: 825