Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2023

Привласнила понад 1 млн 300 тис грн з рахунків вкладників банку – екскерівниці фінустанови винесено вирок

За публічного обвинувачення Галицької окружної прокуратури міста Львова 54-річну львів’янку визнано винною у привласненні майна в особливо великих розмірах та у використанні завідомо підроблених документів (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358 КК України).

Їй призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади, пов’язані з фінансово-банківською діяльністю строком на 3 роки.

Обвинувачена протягом 2010-2013 років працювала керівником відділу одного із банків Львова. Будучи службовою особою, жінка організувала схему привласнення депозитних коштів вкладників.

Для цього фігурантка вносила недостовірні відомості до електронної системи банку, зокрема підроблені заяви про дострокове розірвання клієнтами строкових договорів депозиту. Після чого давала вказівку касиру установи видати їй готівку, яка знаходилась на рахунках вкладників.

За час роботи у фінансовій організації вона незаконно привласнила понад 1 млн 300 тис. грн.

Наразі обвинувачена знаходиться у міжнародному розшуку.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 683