Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2023

Публічно прославляє владу рф та підтримує антиукраїнську позицію – суд виніс вирок блогерці з Одеси

За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури суд визнав винною громадянку України. Її засуджено за колабораційну діяльність та виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 6 ст. 111-1, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Їй призначено покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади або органах місцевого самоврядування строком на 15 років.

Прокурор в суді довів, що уродженка Одеси веде блоги із багатотисячною аудиторією, де активно публікує антиукраїнські публікації та виправдовує окупантів.

Також обвинувачена є співзасновницею одного із найбільших пропагандистських телеграм-каналів росії, який щоденно підтримує збройну агресію проти України та здійснює збори для російських окупаційних військ.

Окрім цього, фігурантка систематично виступає на російських пропагандистських каналах, де публічно заперечує окупацію України та прославляє владу рф.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Спеціальне досудове розслідування – Управління СБУ у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 595