Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

15 000 доларів США хабаря за спробу незаконного виїзду з України – засуджено одного з лікарів медичного закладу у Львові

За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури суд визнав винним лікаря одного з комунальних медичних закладів Львова у наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України).

Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Прокурори довели, що у березні 2022 року, лікар-інфекціоніст, будучи військовозобов'язаним, попри встановлену чинним законодавством заборону, намагався виїхати до Республіки Польщі.

Для цього він намагався надати неправомірну вигоду в розмірі 15 000 доларів США двом співробітникам Служби безпеки України, за «вирішення питання» щодо безперешкодного перетину ним державного кордону. Однак, офіцери спецслужби у встановленому порядку повідомили керівництво про протиправну пропозицію.

Фігуранта було затримано правоохоронцями під час одержання усієї суми запропонованих коштів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами та оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБ України.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури 

 

кількість переглядів: 992