Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2023

До бюджету відшкодовано 3,5 млн грн несплаченого податку на прибуток

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету 3,5 млн грн несплачених податків та зборів.

Встановлено, що керівник суб’єкта господарювання умисно ухилився від сплати податку. Зокрема, юридична особа не відобразила у Податковій декларації з податку на прибуток за 2021 рік отримані від інших суб’єктів господарювання кошти в розмірі майже 20 млн грн. Внаслідок чого було занижено та відповідно не сплачено податок на прибуток від цієї суми доходів.

В ході досудового розслідування повідомлено про підозру керівнику підприємства, яке займається технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею деталями та приладдям для авто в умисному ухиленні від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) (ч. 1 ст. 212 КК України).

У рамках кримінального провадження завдані збитки відшкодовано в повному обсязі.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 702