Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2023

Ухилення від сплати понад 100 млн грн податків – у Львові директору товариства повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури директору товариства повідомлено про підозру у пособництві в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему ухилення від сплати податків очолюваного ним підприємства. Останнє здійснювало діяльність у сфері надання фінансових послуг.

У період 2021-2022 років директор товариства, яке перебувало на спрощеній системі оподаткування, вносив до податкових декларацій неправдиві відомості щодо розміру доходу. Відтак, сума реально отриманих підприємством доходів становила понад 350 млн грн, у той час як задекларовано було всього лиш 8,5 млн грн.   

Таким чином підозрюваний ухилився від сплати до бюджету податків на загальну суму понад 104 млн грн.

За клопотанням прокурора, на майно фігуранта накладено арешт.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні до вчинення злочину особи.

Досудове розслідування здійснюється детективами Територіального управління Бюро економічної безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 708