Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

Колишню голову сільради підозрюють у незаконній передачі у власність земельних ділянок у Рясне-Руське

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишній голові однієї із сільських рад Яворівського району. Їй інкримінують зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, у листопаді 2020 року підозрювана, будучи головою сільради, незаконно передала у приватну власність мешканцям Львівщини три земельні ділянки.
 
Мова йде про землі сільськогосподарського призначення загальною площею майже 1 га, які знаходяться в селі Рясне-Руське. Їх загальна вартість становить майже 3 млн грн.
 
Для цього жінка підписала та скріпила печаткою завідомо неправдиві офіційні документи – рішення про надання земель у власність громадян.
 
Однак, технічна документація щодо присвоєння кадастрових номерів була сформована, коли ділянки вже перебували у розпорядженні Львівської ОТГ. Відтак розпоряджатися такими об’єктами уповноважена виключно Львівська міська рада.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління СБ України у Львівській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 293