Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2024

Задоволено клопотання прокурорів Жовківщини – відомості щодо засудженого внесені до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітніх осіб

Судом задоволено клопотання Жовківської окружної прокуратури про внесення інформації щодо 29-річного чоловіка до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.
 
Встановлено, що у 2014 році Золочівський районний суд Харківської області визнав його винним у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої дівчинки та засудив до 8 років позбавлення волі.
 
Після відбуття покарання чоловік переїхав як внутрішньо переміщена особа та проживає в одному із міст Львівського району.
 
Однак, як з’ясували прокурори, що під час ухвалення вироку, районний суд не розглянув питання про внесення інформації щодо нього до Реєстру, оскільки вищевказаний реєстр було запроваджено значно пізніше, у 2020 році.
 
Прокурори, відповідно до внесених змін в законодавстві та запровадження автоматизованої бази даних про осіб, які вчинили злочини проти статевої свободи та недоторканості, звернулися з відповідним клопотанням в суд.
 
Зазначимо, що чоловік знаходиться під адміністративним наглядом працівників Внп № 1 Львівського районного управління поліції № 1 ГУ НН у Львівській області (строком на 6 років).
 
Суд погодився з доводами прокурора та повністю задовольнив клопотання. Відомості щодо засудженого внесені до Реєстру.
 
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 307