Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

Хабар за ремонт вагонів – підозрюються посадовці «Укрзалізниці» та працівники товариства

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом посадовим особам одного із підрозділів АТ «Укрзалізниця» за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Також повідомлено про підозру трьом працівникам товариства у пропозиції та наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, посадовці вимагали та одержали грошові кошти від працівників підприємства, яке надає послуги щодо перевезення залізничним транспортом вантажів. За неправомірну вигоду підозрювані обіцяли поза чергою взяти в ремонт вагони, які належать суб’єкту господарювання.

Загалом задокументовано факти надання працівниками фірми неправомірної вигоди на загальну суму 130 тис. грн.

Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції області, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 697