Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Посадовця Львівського державного університету безпеки життєдіяльності обвинувачують у зловживанні впливом

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного із інститутів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Слідством встановлено, що полковник служби цивільного захисту вимагав від представника суб’єкта господарювання неправомірну вигоду за сприяння у видачі дозвільної документації з протипожежної безпеки.

За 30 000 грн він обіцяв вплинути на працівників ДСНС, щоб вони погодили видачу такої документації.

У разі відмови надати йому хабар, службовець запевняв, що буде виданий негативний висновок, що фактично унеможливлював здійснення підприємницької діяльності у цих приміщеннях.

Задокументовано, що одержання неправомірної вигоди відбувалось двома траншами. Першу частину у розмірі 15 000 грн він отримав особисто, за другою частиною він відправив курсанта. Службовець дав останньому вказівку вийти у КПП університету і забрати для нього грошові кошти.

Вихованець навчального закладу не був обізнаний у злочинній діяльності фігуранта, та не знав що бере для нього хабар.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 503