Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

У Львові судитимуть жінку за шахрайство з продажем неіснуючих товарів для військових

Прокурорами Галицької окружної прокуратури міста Львова завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 26-річної жінки. Її обвинувачують у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що мешканка Львівщини виманювала кошти в громадян під виглядом продажу неіснуючої військової амуніції. Вона створила профілі у соцмережах Instagram та Telegram, де пропонували придбати військову форму, військовий шолом, переносні зарядні пристрої тощо.

За товар вона просила повну передоплату на банківську картку. Водночас жодних товарів у неї не було, а одержаними грошима жінка розпоряджалася на власні потреби.

В рамках кримінального провадження встановлено 8 потерпілих, яких обвинувачена встигла ошукати на майже 365 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Нацполіції Львівської області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 594