Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2024

Прокурори Стрийщини провели нараду щодо імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини

Керівником Стрийської окружної прокуратури проведено спільну нараду в межах реалізації пілотного проєкту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, у правову систему.

Під час зустрічі учасники обговорили проблемні питання та підходи щодо реалізації стандартів міжнародного законодавства відносно дітей, сприяння їхній реінтеграції та реабілітації.

Крім цього, наголошено на основних принципах, на яких ґрунтуються стандарти роботи з дітьми, зокрема: повага до дитини, надання допомоги,  уникнення повторної травматизації, а також надання шансу дітям, які помилилися.

Тільки спільними зусиллями можна збудувати систему, де інтереси дитини будуть захищені та матимуть першочергове значення. Також слід пам’ятати, що працюємо з найвразливішими категоріями – дітьми, чиє дорослішання співпало з реаліями боротьби з агресором.

За результатами наради учасниками визначено спільні заходи з метою об’єднання зусиль та співпраці задля подальшої ефективної взаємодії та захисту прав та інтересів дитини відповідно до міжнародних вимог.

В заході взяли участь ювенальні прокурори окружної прокуратури, слідчі, інші представники районного управління поліції, а також з усіх чотирнадцяти ОТГ Стрийського району: представвники служб у справах дітей, органи пробації та секторів ювенальної превенції, у повноваження яких входить захист прав дітей.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 88