Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Понад пів мільйона гривень у дохід держави - за клопотанням прокурора суд звернув внесену підозрюваним заставу

За клопотанням прокурора Самбірської окружної прокуратури суд ухвалив рішення про звернення в дохід держави застави у сумі близько 540 тис грн, внесеної підозрюваним у кримінальному провадженні.

Окружною прокуратурою повідомлено про підозру 65-річного львів’янина за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану за грошову винагороду незаконно переправив через державний кордон поза пунктами пропуску чотирьох осіб призовного віку.

Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі близько 540 тис. грн. 

Підозрюваний вніс заставу, однак не виконував обов’язки, визначені рішенням суду, зокрема покинув місце свого проживання з метою повторного вчинення злочину.

У зв’язку з невиконанням підозрюваним покладених процесуальних обов’язків суд задовольнив клопотання прокуратура щодо звернення внесених у якості застави коштів у дохід держави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Самбірського РУП №1 ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу 7 прикордонного Карпатського загону ДПС України та Управління міграційної поліції ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 74