Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

Встановлення злочинного впливу та вимагання грошей за «непорядочний вчинок» – повідомлено про підозру двом в’язням однієї із колоній

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом ув’язненим громадянам . Їм інкримінують вимагання грошових коштів (ч. 4 ст. 189 КК України). Також одному із них – поширення злочинного впливу (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в місцях позбавлення волі за розбій, отримав статус «авторитета» у колонії. Чоловік поширював злочинний вплив на території установи виконання покарань та організував вимагання коштів від ув’язненого.

Для цього він залучив до неправомірних дій, які в подальшому координував, ще одного засудженого, який відбуває покарання за вбивство.

Після цього, вони погрожуючи фізичною розправою, змушували іншого засудженого сплатити неіснуючий борг у сумі 50 тис. грн за так званий «непорядочний вчинок».

Слідчі дії тривають.

В ході проведення обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, чорнові записи, грошові кошти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 394