Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Закупівля товарів для пунктів обігріву населення зі збитками понад 900 тис. грн – на лаві підсудних заступник голови міськради одного із міст Львівщини

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника голови міської ради одного із міст Львівщини. Його обвинувачують у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Слідством встановлено, що у грудні 2022 року обвинувачений уклав з товариством договір на поставку джерел резервного живлення та систем бездротового інтернету для забезпечення пунктів обігріву населення.

При цьому, чоловік достовірно знав, що товариство запропоновало ціну за генератори та 3G модеми, яка значно перевищувала ринкову.

Окрім цього, за його вказівкою з міського бюджету проведено повну оплату коштів суб’єкту господарювання. Однак безпідставно не враховано, що поставлений товар звільняється від оподаткування, відповідно в суму перерахунку не мали враховувати податок на додану вартість.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на загальну суму понад 900 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 283