Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Колишню голову сільради судитимуть за незаконну передачу у власність земельних ділянок у Рясне-Руське

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови однієї із сільських рад Яворівського району. Їй інкриміновано зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що у листопаді 2020 року обвинувачена, будучи головою сільради, незаконно передала у приватну власність мешканцям Львівщини три земельні ділянки.

Мова йде про землі сільськогосподарського призначення загальною площею майже 1 га, які знаходяться в селі Рясне-Руське. Їх загальна вартість становить майже 3 млн грн.

Для цього жінка підписала та скріпила печаткою завідомо неправдиві офіційні документи – рішення про надання земель у власність громадян.

Однак, технічна документація щодо присвоєння кадастрових номерів була сформована, коли ділянки вже перебували у розпорядженні Львівської ОТГ. Відтак розпоряджатися такими об’єктами уповноважена виключно Львівська міська рада.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 446